Sportrevalidatie

Sportrevalidatie is een specialisme van de praktijk dat al 15 jaar bestaat. Sporters hebben behoefte aan een fysiotherapeutische behandeling die meer aansluit bij hun sportbeleving. Sportrevalidatie is ontstaan in eerste instantie voor topsporters. Er is sprake van behandelingen van meerdere uren per dag, indien nodig 7 dagen per week.
Deze behandelingen bestaan de volgende punten:

  • Fysiotherapie
    Waarbij de behandeling hoofdzakelijk uit handwerk bestaat. Er wordt gebruik gemaakt van diepe massagetechnieken, spier-, en gewrichtsmobilisaties.
  • Trainingen
    Bestaande uit rek-, kracht- en conditionele programma’s.
  • Uitgebalanceerde maaltijden
    Individueel aangepast en toegespitst op energierijke voeding die alle bouwstoffen aanlevert voor een optimaal herstel.

Sportrevalidatie heeft bewezen dat herstel van een blessure optimaal geregeld wordt. De tijdsduur van revalidatie wordt verkort.
Een ander streven binnen sportrevalidatie is het revalideren van de (top)sporter naar een hoger belastbaarheidsniveau zodat de betrokken sporter direct binnen zijn discipline op het hoogste niveau kan functioneren.
De steeds hogere eisen die aan sporters worden gesteld hebben ertoe geleid dat de laatste jaren sportrevalidatie meer en meer uitgevoerd wordt door een team van specialisten. Indien gewenst wordt er contact gezocht met diverse andere specialisten, bijvoorbeeld een orthopeed, neuroloog, diëtist of inspanningsfysioloog.

Onze manier van behandelen is echter niet te vergelijken met de reguliere fysiotherapie. De economische waarde van sneller herstel van topsporters is tegenwoordig een actueel gegeven. Sportrevalidatie is hiervoor een goed recept.

· Ga terug naar de vorige pagina